Ingredientai:
-
200 g lieso varškės (geriausia 0–5 % riebumo)
-
2 šaukštai graikiško jogurto (be pridėtinio cukraus)
-
2–3 šaukštai išrūgų baltymų miltelių (vanilės, šokolado arba natūralių)
-
2 šaukštai natūralaus kakavos miltelio (nebūtinai, jei nori šviesesnio)
-
2–3 šaukštai medaus arba klevų sirupo (pagal skonį, galima keisti stevija ar eritritoliu)
-
50 g avižinių dribsnių arba susmulkintų avižinių sausainių be cukraus
-
1 šaukštas riešutų sviesto (žemės, migdolų ar lazdynų)
-
Saujelė riešutų ar džiovintų vaisių (nebūtina)
Paruošimas:
-
Dubenyje sumaišyk varškę, jogurtą, baltymų miltelius, kakavą ir saldiklį – išmaišyk iki vientisos, kreminės masės.
-
Įmaišyk avižinius dribsnius ir riešutų sviestą. Jei nori, pridėk riešutų ar džiovintų vaisių.
-
Masę formuok į ritinėlį ant kepimo popieriaus, susuk kaip saldainį ir padėk į šaldiklį 1–2 valandoms, kol sustings.
-
Išėmęs supjaustyk riekelėmis.
Patarimas:
Jei nori dar daugiau tekstūros, gali įdėti susmulkinto tamsaus šokolado (min. 85 % kakavos) arba traškių baltyminių dribsnių.